fbpx

Min krop, min historie.

Jeg har gået i mange dage og overvejet, hvad mit første blogindlæg skulle handle om. Og skulle jeg i det hele taget have en blog? Det skal jeg uden tvivl, da der er meget at sige om netop den sundhedsjungle, som mange forsøger at navigere i. Det er derfor, også nærliggende, at det første blogindlæg skal handle om mig og min krop, og hvilken historie den gemmer i forhold til vægttab.

Fra slank teenager til fed kvinde sidst i 20’erne

Jeg har altid været en normalvægtig pige, men i starten af 20’erne tog jeg i omegnen af 10-15 kilo på igennem nogle år, da jeg boede med min ex-kæreste. Kilo som primært var lidt for meget sovs og aftenhygge, da jeg i den periode cyklede enormt meget og arbejdede som SOSU-hjælper, og på den måde fik jeg en de fysisk aktivitet.

Da jeg var 24 år, gik vi fra hinanden, og jeg tabte det hele og lidt til uden at være på slankekur. Dette vægttab bevarede jeg i nogle år, indtil jeg igen fik en kæreste, og mad blev lig med hygge. I årene fra jeg var 25 år, til jeg var 28 år, tog jeg ca. 50 kg på, ved simpelthen bare at spise og spise.

Jeg elskede mad og snacking, det gør jeg stadig,  og det er især når jeg er stresset eller deprimeret, og det har jeg været en del i mit liv. Det er i de perioder jeg mistede kontrollen med det.  Hånden overtog simpelthen, og sørgede for fast pendulfart til min mund, som resulterede i ekstra kilo.

Da jeg tog beslutningen om forandring

Jeg kan ikke huske hvorfor, men en dag efter et stressforløb, vågner jeg op og beslutter at nu skulle, de her kilo væk. Og siden dag i 2004 har jeg været i evig kamp mod min krop. Jeg er i dag ca 40 kg lettere, men vil skyde på, at jeg i hvert fald har tabt mindst 100 kg. hvis jeg tæller alle de kilo med, jeg har tabt og taget på igen over årerne.

Der er ikke den kur, min krop ikke hr skulle stå model til. Jeg har været på South Beach Kuren, Atkins, WeigthWatchers, Vægtvogterne, kalorietælling/restriktion, pulverkure, 5:2, 6:1, 16:8 og diverse detox-kure. Jeg har slæbt min krop igennem utallige timers cardio i fitnesscentret og løbet flere halvmaratoner. Med det ene formål: VÆGTTAB.

Bevares, det har der da også været, men intet har været holdbart. Intet har handlet om mine vaner. Intet  har handlet om ændring af min egen kropsopfattelse. Intet har handlet om mit liv.

Så selvom jeg har uddannet mig i dette forløb som professionsbachelor i ernæring og sundhed, så har alt, jeg har lært ikke været gældende for mig selv.

2017 bød på endnu en forandring

Det er først sket i år efter en meget våd og kold halvmaraton i september. Der parkerede jeg løbeskoene med en beslutning om, at de først kom på, når jeg havde løst til at løbe igen. Det har været svært, så det blev også til nogle ture, men det er lykkes. Pt. løber jeg 4-5 km 1-2 gange om ugen, og kun når jeg har lyst.

Tiden er kommet, hvor jeg er begyndt at passe på min krop. Det handler om at gøre det, som føles godt for mig og min krop. Det gør hverken en halvmaraton eller for meget fredagsslik.

Selvom det er svært ikke hele tiden at fokuserer på det næste vægttab og lige de der 5 kg, som jeg skal have smidt efter nytår, så kan jeg mærke at jeg slapper mere af nu end før.

Jeg kan mærke, at jeg ser anderledes på mig selv i spejlet når jeg gør gode ting for min krop. Når jeg belønner den med yoga og alle de steptimer som jeg elsker, så ser jeg pludselig en anden kvinde i spejlet.

Hvordan holder jeg så vægten nu?

Det kommer helt naturligt, når jeg ikke løber så meget mere, og derfor ikke er så glubende sulten hele tiden. Jeg spiser 3 mættende måltider om dagen på en god dag. Det virker for mig og holder både snacking og overspisning for døren. Jeg tillader mig selv at mærke sult som en naturlig følelse, og ikke som noget der skal undgås.

Spiser jeg så al den fede mad, småkager og konfekt her i julen? Ja det gør jeg, bare ikke HVER dag.  Det handler om at finde ud af, hvad der virker og samtidig sikre, at det er realistisk i mit liv. Et fokus som er centralt i mine forløb.

Forløb uanset om det er i Roskilde eller online tager udgangspunkt i at normalisere dit forhold til mad og dig selv. Det er en transformation fra slankekure til frihed til selv at vælge det du vil spise. Uden at gå på kompromis med dine drømme.

Får du lyst til at jeg skal hjælpe dig med et vægttab, så kontakt mig allerede i dag HER.

Tusind tak fordi du læste med.

Louise